Keresés az araditibor.hu weboldalon

aradi tibor premier

 

Október 7-én, vasárnap 19 órától az Aradi Kamaraszínházban (a Bábszínház épületében) Aradi Tibor főszereplésével a VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című keserédes zenés játék bemutatóját láthatja az aradi közönség. Az előadást szeptember 8-án, hétfőn és 9-én, kedden is láthatják a nézők.

Az előadás igazi színháztörténeti premier, hiszen a Magyarországon és Romániában is ismert humorista, Aradi Tibor, az Aradi Kamaraszínház társulatának legújabb tagja először lép fel drámai szerepben. Aradi Tibornak és a tangóharmonikán kísérő Borsos Pálnak, valamint a rendező Tapasztó Ernőnek köszönhetően az előadásban keverednek az alkotók személyes élményei az eredeti szöveggel, ismert dalok és dallamok paródiái hangzanak el, igazi színházi csemegét ígérve a nézőknek. A különös és különleges hangulatú előadásban Aradi Tibor színészi eszköztárának számos elemét és színét felvonultatja, Borsos Pál tangóharmonika-játéka pedig felejthetetlen élményt ígér.

A VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című darabot Jevgenyij Griskovec, a kalinyingrádi születésű kortárs orosz színész-drámaíró személyes élményei alapján írta: a csendes-óceáni orosz flottánál töltött három évét dolgozta fel benne – megrázóan, mégis szórakoztatóan. Ezért a drámájáért Griskovec 1999-ben Három nővér-díjat kapott. A történet gyermekien egyszerű: egy ember, az Elbeszélő arról mesél, miként szolgált le három évet a csendes-óceáni flottánál. Az előadás ezeket az emlékeket, élményeket emeli a valóság fölé, keserédes humorral, zenével, énekkel mutat be egy emberi sorsot.

A vasárnapi bemutatóra a teljes árú (piros) bérletek, valamint a meghívók érvényesek. Hétfőn 19 órától a kedvezményes (sárga) bérletek, kedden a diákbérletek érvényesek. Az előadás után közönségtalálkozó lesz az alkotókkal.

Jegyek a hétfői és keddi előadás előtt egy órával a helyszínen válthatók. Elővételben a Ioan Slavici Klasszikus Színház jegypénztárában vásárolhatók (keddtől péntekig 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 óra között). Jegyigénylésüket az akamara@gmail.com e-mail címen is megtehetik.

Jevgenyij Griskovec: VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát – keserédes zenés játék. Fordította: Kozma Tímea.

Főszerepben: Aradi Tibor

Szerjózsa, a tangóharmonikás: Borsos Pál

Szöveg: Aradi Tibor

Vers: Lung László Zsolt

Dramaturg: Aradi-Tapasztó

Bábok: Albert Alpár

Díszlet, jelmez, effektek: Aradi-Borsos-Tapasztó

Hang: Gheorghe Mureşan, Borsos Pál

Fény: Ioan Horga

Rendező: Tapasztó Ernő

Aradi Tibor humorista

 info@araditibor.hu  Tel: +36 30 9345 947

Mixcloud icon

Kapcsolat

Aradi Tibor humoristával

Műsorrendelés