Keresés az araditibor.hu weboldalon

 

 B2A8926

 

Varga Ferenc József és Aradi Tibor már másodszor lesz a Karinthy Színház vendége a Színházak éjszakáján. A tavalyi apropó, azaz, hogy két Karinthy-gyűrűs humorista Karinthy Márton színházának vendége, szerencsére akkora tetszést aratott, hogy idén ismét meghívást kaptak. 2015-ben a vicces kulisszajárás házigazdája volt a két humorista, idén azonban már a színpadon találkozhatnak velük, hiszen az egész napos programok között kaptak helyet egy igazán aktuális kabaré műsorral, melynek címe Színházban felejtett mikrofon. A cím nemcsak utalás a humoristapáros rádiókabarés sorozatára, hanem jelzi is, hogy egy órás kabaréjukban a színházi műfaj lesz az alappillér. Zenés paródiáik, kabaréjeleneteik és stand up elemeik között terítékre kerül majd a színház is, hiszen a két humorista színházi múltja hordoz magában néhány sztorit is. Az éjszakába nyúló kulisszajárás stafétabotját most átadják egy fiatal és nagyon tehetséges humoristának, Fülöp Viktornak, aki ezt a feladatot minden bizonnyal sikerrel fogja ellátni. Aradi Tiborról köztudott, hogy sportőrült, úgyhogy ha valaki szeretné őt látni extázisban szurkolni, akkor keresse a Karinthy Színház melletti kávézóban, ahol a kivetítő előtt (valószínűleg szomorú vagy éppen dühödt arccal) tekinti meg a 20 óra 30 perckor kezdődő Ferencváros – Debrecen labdarúgó mérkőzést. Varga Ferenc József és Aradi Tibor humorestje 22 óra 30 perckor kezdődik a Karinthy Színház Nagyszínpadán. A színház aznapi programjairól pedig az alábbi linken tájékozódhatnak. Várunk mindenkit szeretettel! 

http://karinthyszinhaz.hu/eloadasaink/szinhazak-ejszakaja-2016

a honlap a multe aradi tibor 629

 

Igen, nem elírás, valóban a honlap a múlté, mert a régi honlapom már nem volt kompatibilis a XXI. századdal. Kedves Barátom Zsár László alázatos és türelmes munkájának köszönhetően új oldal indul a mai naptól. Ma már egy szabadúszó humoristának, aki nem tartozik komoly menedzsmenttel rendelkező társulatok égisze alá, haladnia kell a korral és nem nézheti tétlenül a versenyhelyzet kiegyenlítetlen viszonyait. Éppen ezért előre is elnézést kérek a honlap látogatóitól, hogy elég sok helyen találkozhatnak a „műsorrendelés” felirattal. A honlap célja ma már nem csak az, hogy a rajongók igényeit kielégítse, hanem az is, hogy eladjam magam. A Facebook oldalamon rengetegszer teszik fel a kérdést: „Mikor jössz/jöttök Debrecenbe, Nyíregyházára, Sopronba…” és még sorolhatnám a városneveket. Ilyenkor mindig ugyanazt válaszolom. Akkor megyek/megyünk, ha hívnak! Mivel nincs menedzsment, aki ezt a háttérből intézi, kénytelen vagyok ezen a felületen a műsorok megrendelőinek is információt szolgáltatni. Erről ennyit és még egyszer elnézést kérek a közönségtől, ha itt-ott belefutna műsorom reklámozásába. Nem csak az oldal dizájnja változott, hanem annak kompatibilitása is az okos eszközökkel, így végre telefonon és tableten is tökéletesen élvezhető lesz az oldal. Eltűnik a blog, de lesz helyette hírek. Valamikor élveztem a blog írást, de ma már inkább a gyorsabb, rövidebb információkra van igény, amiben a Facebook verhetetlen. A hírekben olyan velem kapcsolatos események lesznek, melyekre nagyobb teret szentelek. Az egyéb apróságok mellett a legnagyobb változás a webshop beindítása lesz június közepén. Itt olyan termékek lesznek kaphatók, melyeken én és Varga Ferenc József barátom ábrázata tekint majd vissza a vásárlókra. Könyvek, bögrék, rajongói kártyák és CD. A webshop remélhetőleg legfelkapottabb terméke egy sorszámozott, névre szóló díszdobozos kiadás lesz, mely az előbbi felsorolt ajándékokat tartalmazza majd. VFJ barátommal közösen hoztunk egy döntést, mely szerint a könyvek kivételével, minden megvásárolt ajándéktárgyak hasznát jótékony célokra ajánljuk majd fel. Ezzel is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a webshopban kapható „mörcsendájz” nem a meggazdagodásunk célját képezi. Inkább azt szeretnénk, hogy remélhetőleg egyre népesebb rajongótáborunk olyan személyes ajándéktárgyakhoz jusson, amit nem elégít ki egy-egy Youtube-on látható és hallható kabaré jelenetünk. Az oldalon rendszeresen fel fogom tüntetni, hogy kinek, milyen számlára és legfőképp mennyit utalunk el a vásárolt termékek után. Ebben persze benne van annak a lehetősége is, hogy majd kiderül, a kutya sem vett semmit, de úgy érzem, hogy lesznek fanatikusok, pláne az ünnepek környékén, aki nem tudja majd megállni, hogy ne ajándékozza meg szeretteit egy kókuszos vagy éppen „sarah-jessica-parkeres” bögrével.
Kellemes időtöltést kívánok az oldalon! Ígérem, rendszeresen frissítem majd információkkal! Az elején már megtettem, de áldozatos munkája miatt újból kihangsúlyozom, hogy hatalmas köszönettel tartozom Zsár Lacinak, aki ezt a honlapot felfrissítette. Ha valakinek tetszene, és éppen honlapot szeretne készíttetni, bátran keresse őt! Nem lehet az idegeire menni. Nekem elhihetik, kipróbáltam…többször is!


Aradi Tibor

semmi pánik aradi tibor

Ismét egy kirándulás a színház felé! A Vodkapolka után most nem komolyabb vizeken, hanem a komédia irányába evezve. Woody Allen egy korai műve most igazán aktuális és ahogy a mű fordítója, Galla Mikós mondaná, “minden mondat poén”! Mindenkit szeretettel várunk!

aradi tibor karinthy gyuru

 

A 41. alkalommal kiosztott kitüntetést Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Szabó László Zsolt, az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója adta át a Magyar Rádió Márványtermében.

aradi tibor kuncze

Paasziviti, avagy Akarsz róla beszélni? Ezzel a címmel indítja el május 15-én talk show kabaré sorozatát Aradi Tibor és Varga Ferenc József a Bethlen Téri Színházban. A héten kiderült, hogy a műsor első vendége Kuncze Gábor lesz, aki még egy stand up műsorral is fellép a talk show végén.

aradi tibor stand up

2015-ben elindult a standupfutar.hu weboldal, ahol számtalan kabaré és stand up műsort lehet megrendelni, többek közt Aradi Tibor önálló, valamint Varga Ferenc Józseffel alkotott közös műsorát.

aradi tibor mert hulye vagyok3

 

Varga Ferenc József és Aradi Tibor 20 éve lépett először színpadra. Ezt a jubileumot szeretnék megünnepelni egy vadonatúj kabaréval, melyben a két humorista írásaiból állítottak össze. 20 év alatt számos színpadon léptek már fel együtt.

aradi tibor passzitivi

PASSZIVITI avagy AKARSZ RÓLA BESZÉLNI? Talk Show Kabaré - Kabaré, talk show, meglepetésvendég, vagyis egy igazi vidám este sok humorral!

aradi tibor mert hulye vagyok2Tavaly mutatták be a Dumaszínházban a “Mert hülye azért vagyok!” című kabarét. Most megnézheti az alábbi fotón, hogy a két szereplő Aradi Tibor és Varga Ferenc József, mennyit változott a 2014-es bemutató óta!

aradi tibor vodkapolka 629x240

2014. április 25-én a Karinthy Színházban is bemutatásra kerül Jevgenyij Griskovec: Vodkapolka, avagy hogyan ettem kutyát című monodrámája. Az darabban Aradi Tibor először mutatkozik be drámai szerepben, de akik a kabaré műfajából ismerik, már sejthetik, hogy az előadás nem lesz mentes a nevetéstől sem. Mivel Borsos Pál tangóharmonika művész jelenléte az előadásban amúgy is “kiiktatja” a monodráma műfaját, így a mű inkább a keserédes zenés játék jelzőt kapta!

Szerencsére egyre több helyre jutunk el a Mondom a Ferinek: Tibi! című humorestünkkel!

aradi tibor dumaszinhaz

 

2013. október 11-én 19 órakor ismét a Dumaszínházban lépünk Varga Ferenc Józseffel! A Mondom a Ferinek: Tibi! című zenés humorest idén már vendégszerepelt a Dumaszínhában, de, ahogy azt mondani szokták, a nagy sikerre való tekintettel ismét bemutatásra kerül.

aradi tibor visszaterunk

 

Varga Ferenc József barátom tajvani száműzetése lassan a végéhez közeledik. Ebből következik, hogy szeptember végétől ismét járjuk az országot a Mondom a Ferinek: Tibi! című humorestünkkel!

aradi tibor hamarosan

Már csak néhány zenekari próba választ el minket attól, hogy a képen látható három sziluett megelevenedjen. Az elmúlt 10 évben rengeteg zenés színházi produkcióban vettem részt és mostanra érett meg a gondolat, hogy miért ne lehetne zenekari formába önteni a dallamok iránt érzett (reméljük kölcsönös) vonzalmat. A fátyol nemsokára fellibben, de addig is néhány mondat elöljáróban.

 

Az Aradi Kamaraszínház 2012-es őszi évadának második bemutatója Jevgenyij Griskovec kortárs orosz színész-író Hogyan ettem kutyát című elbeszélésének színpadi adaptációja volt, VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát címmel. Az október 7-i, nagysikerű premierről röviddel azután beszámoltunk, hogy legördült a függöny a darab végén. Ezúttal az alkotók véleményét gyűjtöttük csokorba.

Az előadás főszereplője Aradi Tibor népszerű magyarországi humorista, aki ez alkalommal debütált drámai szerepben. Mint mondta, ha igény lesz rá, továbbra is együttműködik az Aradi Kamaraszínházzal, olyan jól érezte magát a városban és a társulatnál. A múlt vasárnapi premier után még két előadást megért a darab, és hamarosan magyarországi turnéra indul a VodkaPolka.

Aki látta a darabot, újból felidézheti, aki még nem, ízelítőt kaphat belőle Pataky Lehel Zsolt összeállítása révén. Az alább meghallgatható riport a Temesvári Rádió számára készült.

Forrás: http://www.aradihirek.ro

aradi tibor megcsinaltuk

 

Hálával és köszönettel tartozom az aradiaknak. Az elmúlt héten életem első drámai szerepét mutattuk be az Aradi Kamaraszínházban. Köszönöm a közönségnek, hogy szeretettel fogadtak engem és a darabot is. Nem értékelem alul és túl sem a sikert, bár a keddi közönség, ahol nagyrészt középiskolások ültek a nézőtéren, egyeseket öntelté tehetne. Nagyon jó érzés, hogy az aradi fiatalok ilyen fegyelemmel és figyelemmel kísérték az előadást. Ahol nevetni kellett, ott szinte felrobbantották a házat, a drámai epizódoknál pedig olyan csöndet teremtettek, amilyet színpadon még nem hallottam.

aradi tibor hajra

 

Főpróba hét. Lassan csomagolok. A globális felmelegedés miatt a fogkefe, borotva, telefontöltő és egyéb tartozékok csak szűken férnek el a bőröndben a nyári és őszi ruházat széles skálája miatt. Még egy utolsó ellenőrzés, hogy mindent viszek e, amit kell. Persze úgyis itthon marad valami, de nem lesz rá szükség. A legfontosabb, hogy a szövegtudást és a koncentrációt vigyem magammal.

aradi tibor premier

 

Október 7-én, vasárnap 19 órától az Aradi Kamaraszínházban (a Bábszínház épületében) Aradi Tibor főszereplésével a VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című keserédes zenés játék bemutatóját láthatja az aradi közönség. Az előadást szeptember 8-án, hétfőn és 9-én, kedden is láthatják a nézők.

Az előadás igazi színháztörténeti premier, hiszen a Magyarországon és Romániában is ismert humorista, Aradi Tibor, az Aradi Kamaraszínház társulatának legújabb tagja először lép fel drámai szerepben. Aradi Tibornak és a tangóharmonikán kísérő Borsos Pálnak, valamint a rendező Tapasztó Ernőnek köszönhetően az előadásban keverednek az alkotók személyes élményei az eredeti szöveggel, ismert dalok és dallamok paródiái hangzanak el, igazi színházi csemegét ígérve a nézőknek. A különös és különleges hangulatú előadásban Aradi Tibor színészi eszköztárának számos elemét és színét felvonultatja, Borsos Pál tangóharmonika-játéka pedig felejthetetlen élményt ígér.

A VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát című darabot Jevgenyij Griskovec, a kalinyingrádi születésű kortárs orosz színész-drámaíró személyes élményei alapján írta: a csendes-óceáni orosz flottánál töltött három évét dolgozta fel benne – megrázóan, mégis szórakoztatóan. Ezért a drámájáért Griskovec 1999-ben Három nővér-díjat kapott. A történet gyermekien egyszerű: egy ember, az Elbeszélő arról mesél, miként szolgált le három évet a csendes-óceáni flottánál. Az előadás ezeket az emlékeket, élményeket emeli a valóság fölé, keserédes humorral, zenével, énekkel mutat be egy emberi sorsot.

A vasárnapi bemutatóra a teljes árú (piros) bérletek, valamint a meghívók érvényesek. Hétfőn 19 órától a kedvezményes (sárga) bérletek, kedden a diákbérletek érvényesek. Az előadás után közönségtalálkozó lesz az alkotókkal.

Jegyek a hétfői és keddi előadás előtt egy órával a helyszínen válthatók. Elővételben a Ioan Slavici Klasszikus Színház jegypénztárában vásárolhatók (keddtől péntekig 10–14 és 17–19 óra között, szombaton és vasárnap 10–12 óra között). Jegyigénylésüket az akamara@gmail.com e-mail címen is megtehetik.

Jevgenyij Griskovec: VodkaPolka, avagy hogyan ettem kutyát – keserédes zenés játék. Fordította: Kozma Tímea.

Főszerepben: Aradi Tibor

Szerjózsa, a tangóharmonikás: Borsos Pál

Szöveg: Aradi Tibor

Vers: Lung László Zsolt

Dramaturg: Aradi-Tapasztó

Bábok: Albert Alpár

Díszlet, jelmez, effektek: Aradi-Borsos-Tapasztó

Hang: Gheorghe Mureşan, Borsos Pál

Fény: Ioan Horga

Rendező: Tapasztó Ernő

aradi tibor utolso nap 1

 

Eljött a főpróbahét előtti utolsó próba napja. Próba előtt még van egy pár órám, ezért Ernő felajánlja, hogy tartsak vele. Időm van, beleegyezem. Kíváncsi vagyok hogyan telik egy átlagos napja az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetőjének és jelenlegi rendezőmnek. Részletes jelentés, amolyan Varga Ferenc József-féle „otthagyott mikrofon” következik.

aradi tibor pali 1

Most jobb, hogy tényleg csak írok, mert nincs hangom. Próbától még nem rekedtem be, de most sikerült. Elvileg a színház melletti kávézóban kéne ülnöm, de Borsos Pali, aki harmonikájával gondoskodik arról, hogy ne legyek egyedül a színpadon, meghívott magához egy délutáni sziesztára.

aradi tibor kamara1

Az ötödik születésnapját ünneplő Aradi Kamaraszínház most kezdődő őszi évadjában Aradon lép fel, többek között Bajor Imre, Lorán Lenke, Vágó István, Nádas György, Maksa Zoltán, Aradi Tibor. Vagyis garantáltak a vidám vagy zenés produkciók, számos meglepetéssel, sztárvendégekkel fűszerezve.

Az ötéves fennállását ünneplő Aradi Kamaraszínház szeptember 25-én, kedden 19 órakor Örkény István: Tóték című tragikomédiájával nyit, Balog József rendezésében, a főbb szerepekben az elmúlt öt év legmaghatározóbb színészeit láthatja a közönség, többek között Éder Enikőt, Harsányi Attilát, Bacskó Tündét, Lung László Zsoltot, Geltz Pétert. Az évadnyitó díszelőadás az Aradi Kamaraszínház első nagyszínpadi produkciója is egyben.

aradi tibor Arad Belvaros

Eléggé átlátszó lenne, ha most egekbe dicsérném az Aradi Kamaraszínházat, hiszen ebben a pillanatban itt dolgozom, próbálok és készülök a bemutatóra. Valószínűleg mindenki azt mondaná: – Most jól benyal az Aradi Aradnak!

Igazuk is lenne, így inkább a hiányosságokra, kellemetlen szituációkra hívom fel a figyelmet, hogy senki ne vádolhasson elfogultsággal.

one hotel room 01 aradi tibor 300x224

Itt ülök a rólam elnevezett város egyik munkásszállóból átalakított szállodájában. Internet nincs, csak a külvilágtól elzárt laptop, ami némán néz rám és nem érti, hogy hol a közösségi oldalak megszokott forgataga, a hírportálok géppisztoly sorozata és az elektronikus levelek meglepetésszagú felugró ablakai. Csak én, egy tévé, – mely ismeretlen nyelven ontja az éjszakai műsorokat – és egy műanyag mappa, benne szöveg. Egy szövegkönyv, melyet már háromszor elolvastam, de úgy, mint ma, még soha.

VODKAPOLKA,

AVAGY HOGYAN ETTEM KUTYÁT

Főszerepben: Aradi Tibor

Fordította: Kozma Tímea

Szerjózsa, a tangóharmonikás: Borsos Pál

Szöveg: Aradi Tibor

Vers: Lung László Zsolt

Dramaturg: Aradi-Tapasztó

Bábok: Albert Alpár

Díszlet, jelmez, effektek: Aradi-Borsos-Tapasztó

Hang: Gheorghe Mureşan, Borsos Pál

Fény: Ioan Horga

Rendező: Tapasztó Ernő

 
 

aradi tibor vodkapolka

 

Az előadás igazi színháztörténeti premier, hiszen a Magyarországon és Romániában is ismert humorista, Aradi Tibor, az Aradi Kamaraszínház társulatának legújabb tagja először lép fel drámai szerepben. Aradi Tibornak és a tangóharmonikán kísérő Borsos Pálnak, valamint a rendező Tapasztó Ernőnek köszönhetően az előadásban keverednek az alkotók személyes élményei az eredeti szöveggel, ismert dalok és dallamok paródiái hangzanak el, igazi színházi csemegét ígérve a nézőknek. A különös és különleges hangulatú előadásban Aradi Tibor színészi eszköztárának számos elemét és színét felvonultatja, Borsos Pál tangóharmonika-játéka pedig felejthetetlen élményt ígér.

Aradi Tibor humorista

 info@araditibor.hu  Tel: +36 30 9345 947

Mixcloud icon

Kapcsolat

Aradi Tibor humoristával

Műsorrendelés